Online Wijnhuis
Image default
Bedrijven

Hoe bepaal je de waarde van een huis

Hoe bepaal je de waarde van een huis

[introductie] => er zijn verschillende manieren om een waarde te bepalen (modelwaarde, waardebepaling in de praktijk, woz, taxatierapporten, etc).

De belangrijkste aspecten die de waarde van een huis beïnvloeden:

  1. Oppervlakte
  2. Staat van onderhoud
  3. Locatie

 

Oppervlakte

Een woning met een groot woonoppervlak, zal een hogere waarde hebben dan een huis met een kleine oppervlakte. Gebieden waar woningen duurder zijn, zijn vaak geliefde gebieden met een hoge vierkante meterprijs (dus de oppervlakte). Bij het uitvoeren van een waardebepaling, heeft de oppervlakte dus een heel grote invloed op de waarde. de prijs per vierkante meter woonoppervlakte kan per gemeente veel van elkaar verschillen.

Staat van onderhoud

De staat van de Kozijnen, glas, vloer, badkamer, keuken zijn van invloed op de algemene staat van onderhoud van een woning. Het vernieuwen van een badkamer of keuken heeft een grote invloed op de marktwaarde van een woning. De verkoopwaarde van een huis kan na de verbouwing hiervan hoger liggen dan de kosten van de verbouwing zelf. Dit kan dus een hoger rendement opleveren dan wanneer de woning in de huidige staat wordt verkocht.

Locatie

Woningen in groeigemeenten of woningen in of rondom de grote steden hebben vaak de hoogste vierkantemeterprijs en daarmee ook meestal gemiddeld gezien een hogere waarde. Zelfs in steden als Amsterdam en Den Haag, waar al jarenlang de vastgoedwaarde fors is gestegen, is de verwachting dat ook hier de woningwaardes blijven toenemen. Ook worden gebieden, bijvoorbeeld Brabant of Flevoland steeds geliefder.  Het hangt sterk per regio en zelfs van de buurt af, hoe duur de woningen zijn.

Voor meer informatie over de opbouw van de waarde van een woning kunt u ook terecht op https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/