Online Wijnhuis
Image default
Bedrijven

Jaloezieën: dit zijn de voordelen

Jaloezieën worden vaak gebruikt in interieurs, omdat ze tijdloos zijn en een sfeervolle uitstraling hebben. Ze zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren, maten en materialen. Er zijn dus meerdere soorten jaloezieën. Welke voordelen jaloezieën bieden, lees je in deze blog!

Erg veelzijdig

Welke soort jaloezie je hebt, ze zijn allemaal erg veelzijdig. Er zijn veel verschillende soorten, kleuren en materialen beschikbaar. Hierdoor is er altijd een jaloezie dat perfect binnen jouw interieur past, welk soort interieur je ook hebt!

Privacy en lichtinval

Jaloezieën bieden je privacy. Door de lamellen te sluiten wordt de inkijk van buitenaf beperkt. Zo kun je optimaal genieten van je rust in huis. Met jaloezieën kun je ook gemakkelijk de mate van lichtinval bepalen. Door de lamellen te kantelen bepaal je zelf hoeveel licht er naar binnen schijnt.

Gemakkelijk te bedienen en te monteren

De lamellen van jaloezieën zijn gemakkelijk te bedienen. Jaloezieën zijn namelijk voorzien van een optrekkoord en tuimelkoord waarmee je zelf de stand van de lamellen kunt bepalen. Het monteren van jaloezieën is ook erg makkelijk. Geen probleem dus als je iets minder handig bent.

Eenvoudig schoon te maken

Jaloezieën zijn gemakkelijk schoon te houden door middel van een vochtige spons en een zachte doek. Zo kun je het meest voorkomende vuil gemakkelijk verwijderen. Alleen last van stof? Dan is een plumeau al voldoende!

Isolerende werking

Jaloezieën hebben een warmte werende werking. Dit is vooral bij aluminium jaloezieën het geval. Ze zorgen ervoor dat het lekker koel blijft als de zon op het raam staat. Op de koudere dagen zorgen ze er juist voor dat het lekker warm blijft binnen.

Vochtbestendig

Er zijn jaloezieën die vochtbestendig zijn. Zijn pvc jaloezieën en aluminium jaloezieën. Deze jaloezieën zijn ideaal in vochtige ruimtes als de badkamer en de keuken. De vochtbestendigheid zorgt ervoor dat de lamellen niet gaan schimmelen of gaan kromtrekken.

Op maat gemaakt

De jaloezieën van ilumio worden allemaal op maat gemaakt aan de hand van afmetingen van jouw raam. Zo passen ze perfect voor je raam! Je hebt ook nog eens keuze uit veel verschillende materialen en kleuren etc.

Jaloezieën zijn dus een ideaal soort raamdecoratie. Ze hebben veel voordelen en zullen je niet teleurstellen! Neem voor meer informatie over jaloezieën en de verschillende soorten een kijkje op de website van ilumio raamdecoratie.