Online Wijnhuis
Bedrijven

De Ontwikkeling van speelgoed

Speelgoed we zijn er allemaal mee opgegroeid en we konden niet zonder. Je kent het nog wel vroeger naar het strand gaan met je ouders gewapend met een emmer en schep. Die had je bij je om de meest mooie en grote zandkastelen te bouwen waartegen iedereen zou opkijken. Tegenwoordig is dat nog precies hetzelfde, alleen is het speelgoed nu veel en veel geavanceerder.

Speelgoed heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling gekend. Ook buitenspeelgoed heeft een enorme ontwikkeling doorgaan. We zijn bijvoorbeeld van het maken van een boomhut gegaan naar het bestellen van complete boomhutten. Ook wordt het speelgoed steeds technischer. Neem bijvoorbeeld het speelgoed Hatchimal. Bij dit speelgoed kunnen kinderen hun eigen beestje opvoeden wat uit een ei komt. Dit lijkt op het eerste oog niet super technisch maar dat is het wel. Door alle sensoren die in het Hatchimal ei zitten. Deze sensoren detecteren of het kind goed zorgt voor het ei en alleen dan zal het ei langzamerhand uit komen. Dit is natuurlijk een bizarre ontwikkeling in speelgoed als er gekeken wordt naar het verleden. Want vroeger hadden we alleen poppen en geen Hatchimals. De bedoeling van de poppen was ook dat die werden opgevoed net als bij de Hatchimals. Echter heeft een Hatchimal sensoren die het kind stimuleren goed te zorgen voor het beestje en dat was vroeger niet. Toen kon er gegooid en getrokken worden aan de pop zonder dat iemand daar wat van zei.

Deze ontwikkeling in speelgoed roept ook de nodige vragen op. Veel mensen zijn positief gestemd erover, omdat het beter is voor de algemene ontwikkeling van het kind. Echter zijn er ook veel mensen die juist er tegenovergesteld over denken. Die vinden dat een kind een kind mag en moet zijn en dus niet al gelijk in een gedigitaliseerde wereld moet belanden. Vroeger zaten we nog op de normale tuin schommel, maar wellicht is dit in de nabije toekomst wel motorisch aangestuurd.

http://www.buitenspeelgoed.nl/