Online Wijnhuis
Image default
Bedrijven

Zomerwijnen

Als de temperaturen stijgen, verandert onze smaaksensatie. Wanneer het warmer wordt gaan we anders leven. Het blijft langer licht, we zijn meer buiten en eten vaak ook later. De avonden duren langer en gedurende dag doen we het rustiger aan.

Tijdens de verschillende seizoenen eten we ook andere gerechten. En dat geld ook voor onze drankjes. In de zomer zoeken we graag de verkoeling op, door het eten van een frisse salade met een zomers drankje. In de winter daarentegen eten we graag wat zwaardere gerechten zoals een stoofschotel met een glas rode wijn. Of wat dacht je van een warme chocolade melk met slagroom voor het haardvuur? Deze wil je in de zomer toch liever inruilen voor een Sangria bij een vuurkorf.

Zomerwijnen is een andere categorie wijn, dan de zwaardere varianten die vooral in de winter gedronken wordt.  Wat belangrijk is aan een zomerwijn is dat het over het algemeen een lichte en verfrissende wijn is. Een jonge wijn met frisse fruittonen doet het in de zomer altijd goed. Afhankelijk van het moment kun je dan ook nog gaan voor een mousserende wijn of juist eentje zonder bubbels. 

De Pinot Grigio is een wijn die zeker aan deze elementen voldoet. Deze frisse en lichte wijn past bij verschillende evenementen. Denk aan een gezellige borrel in de tuin, of een heerlijk diner in de avond zon. In deze Pinot Grigio webshop staan verschillende varianten.

Wanneer je een goede wijn op tafel hebt staan is het ook belangrijk om hem goed koel te houden. Daar zijn uiteraard verschillende wijnkoelers voor. Er bestaan zelfs wijnkoelers met geïntegreerden geluidsbox erin. Ook drinken sommige mensen ijs in hun wijn. Daarmee verdun je de wijn wel, maar dat is niet altijd erg. Je wijn blijft er lekker koel door en de verdunning zorgt ook voor een frisse smaak. Wat op een mooie zonnige dag best een prettige bijkomstigheid kan zijn.

Bron: https://vinopura.nl/pinot-grigio