Online Wijnhuis
Image default
Bedrijven

IPA bier kopen

Bier en voetbal met vrienden, een koud flesje bier op een warme zomerdag of een buitenlands biertje proeven tijdens de vakantie: wat is er lekkerder dan een biertje op zijn tijd? Alle liefhebbers van bier kunnen wij IPA bier aanraden. Dit speciaalbier is niet alleen overheerlijk, maar ook super hip dankzij zijn bijzondere smaak en rijke historie!

Wat is IPA bier?

IPA staat voor India Pale Ale. Anders dan je zou vermoeden, wordt dit bier niet in India gebrouwen. IPA bier is namelijk afkomstig uit Engeland en werd in de tijd van de kolonisatie veel naar India geëxporteerd (vandaar de naam). Inmiddels heeft IPA bier de wereld verovert en is het misschien wel het meest verkochte speciaalbiertje van het moment. Wat IPA zo bijzonder maakt? Dat is dat IPA bier meer hop bevat dan de meeste andere biersoorten. IPA is hierdoor vrij bitter. Voor een frisse en wat mildere smaak, worden aan IPA biertjes vaak diverse fruitsoorten toegevoegd. De bittere smaak van hop in combinatie met een fruitige touch maakt IPA overheerlijk en populair bij een breed publiek.

Welk IPA bier kopen?

Heb je een gezellige avond op de planning? Dan is een IPA biertje onmisbaar. IPA kopen doe je eenvoudig online of bij jouw favoriete slijterij. Qua IPA bier onderscheiden we verschillende soorten. De klassieker is ongetwijfeld de traditionele English IPA bier. Dit biertje is de perfecte balans van fruitig en hoppig. Een iets frissere variant is de American IPA bier. Aan dit bier worden vaak tropische of citrus vruchten toegevoegd. De smaak van hop is bij dit biertje iets minder overheersend. Houd je wel van bitter? Probeer dan de Imperial IPA bier. Dit bier is vrij sterk qua smaak, bevat wat meer alcohol en bevat meer hop dan de andere varianten. Imperial IPA bier is hierdoor perfect voor alle liefhebbers van de wat zwaardere speciaalbiertjes. Cheers (maar drink met mate)!